Etkinlikler

Sosyal Farkındalık Topluluğu, 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak etkinliğini düzenledi.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından "Sosyal Farkındalık Topluluğu", 18 Nisan 2024 Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda "21. Yüzyılda Öğretmen Olmak" etkinliğini düzenledi. Etkinlik 2 saat sürdü ve etkinliğe 200 kişi katılım sağladı. Etkinlik kapsamında;

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi: Öğretmenlerin çağdaş eğitim teknolojileri ve öğretim metodolojileri hakkında bilgi sahibi olmaları, bu araçları sınıf içerisinde etkin bir şekilde kullanabilmeleri.
    Ağ Oluşturma: Farklı okullar ve bölgelerden gelen eğitimcilerin bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunmaları, işbirlikleri ve profesyonel ağlar kurmaları.
    Eğitimde Yenilikçilik: Yenilikçi eğitim yaklaşımlarını tanıma ve bu yaklaşımları kendi öğretim pratiklerine entegre etme.
    İlham Verici İçerikler: Katılımcılar, öğretmenlik mesleğinin zorluklarına yenilikçi çözümler getiren içeriklerle tanıştı ve bu bilgileri kendi sınıflarında uygulama konusunda ilham aldı.
    Mesleki Gelişim İmkanları: Çeşitli atölye çalışmaları ve seminerler, öğretmenlerin mesleki becerilerini artırma fırsatı sağladı.
    Kapsamlı Etkileşim: Farklı öğretmen ve eğitim yöneticileriyle yapılan etkileşimler, katılımcıların perspektiflerini genişletti ve yeni işbirlikleri için zemin hazırladı.

Bu öneriler ışığında, etkinliğin tekrarlanması durumunda daha geniş kapsamlı ve etkili bir programın
    hayata geçirilebileceği düşünülmektedir. Etkinlik, katılımcıların öğretmenlik mesleğine olan bağlılıklarını
    yeniden canlandırarak ve onlara yenilikçi araçlar sunarak eğitim alanında önemli bir fark yaratmayı
    hedeflemektedir.