Çocuk Hakları Topluluğu, Hakkım Var! Anne Çocuk Eğitimi TUBİTAK Projesini düzenledi.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından "Çocuk Hakları Topluluğu", 17 Mayıs 2024 Cuma günü, 24 Mayıs 2024 Cuma günü ve 31 Mayıs 2024 Cuma günü Şirvan Pirinçli Köyü İlkokulu ve Şehit Faik Yüce İlkokulunda "Hakkım Var! Anne Çocuk Eğitimi" TUBİTAK Projesini düzenledi. Proje her hafta 3'er saat olmak üzere toplam 9 saat sürdü ve projeye 70 kişi katılım sağladı. Eğitimin başında elde etmek istenilen yararlar köy kesimindeki annelere çocuk hakları konusunda eğitim vermek ve bilinçlendirmek. Bu bağlamda üç haftalık bir anne-çocuk eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda köklü bir değişim yaşanmasa da haklar konusunda istenilen mesajları anne ve çocuğa iletildiği düşünülmektedir. Çünkü annelerden eğitim sonlarında olumlu geri dönüşler alındı ve bilgilendiklerinin farkına varıldı.
    31.5.2024