Tarih Düşünce ve Araştırma Topluluğu, Öğretmenliğin Cumhuriyet Serüveni etkinliğini düzenledi.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından "Tarih Düşünce ve Araştırma Topluluğu", 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonunda "Öğretmenliğin Cumhuriyet Serüveni" etkinliğini düzenledi. Etkinlik 100 dk sürdü ve etkinliğe 100 kişi katılım sağladı. Topluluk akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer KUCAK'ın açış konuşmasıyla başlan program Doç. Dr. Rasim TÖSTEN'in sunumuyla devam etti. Doç. Dr. Rasim TÖSTEN konuşmasında öğretmen yetiştirme sürecini Osmanlı Döneminden başlatarak Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan gelişmeleri tarihi anekdotlarla anlattı. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte Öğretmenlik mesleğinin zaman içerisinde geçirmiş olduğu değişim ve gelişimler üzerine dönemsel bilgiler verdi. Konferans sonunda dinleyicilerden gelen sorular Doç. Dr. Rasim TÖSTEN tarafından cevaplandı. Program sonunda Topluluk akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer KUCAK; programa katılımlarından dolayı Doç. Dr. Rasim TÖSTEN'e, öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti.
    16.5.2024